Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna.

Uvjerena sam da ona narodna "gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna", kada je malo prepravimo vrijedi i za količinu hobija kojima se bavimo.

Uz malo dobre volje, puno , puno dobre organizacije nikad previše zanimacija. Još sretnija kombinacija je kada ih možemo preklapati, nadopunjavati, miješati, nizati jednu za drugom. Kad malo bolje razmsilim, teško da i poznajem puno njih koji imaju samo jedan hobi. To su onda uglavnom oni koji su na samom početku, pa ni sami još ne znaju što ih čeka.

Mi smo onaj dio populacije koji samnjuje gledanost svake emisije na TV programu, od dnevnika do turskih sapunica, a reality emisije se po nama ne bi trebale ni snimati. Radio i muzika su nam vjerni pratitelji i suputnici, a ima trenutaka kada je tišina oko nas sve što nam treba. 

Najmrskiji neprijatelj je vrijeme, sa njim ratujemo od prvog dana i tako će ostati do zadnjeg dana. Ili našeg ili njegovog.
Samo što smo pomislili da sve stignemo i da možemo ugurati nešto novo, vrijeme nas sustigne. 

Sve ovo vodi ka jednome i sada kada to ovako javno stavim na papir postat će stvarno. 
Službeno mogu reći da na svoj spisak mogu staviti novi hobi. Polako se uvlači i traži svoje mjesto već neko vrijeme. Sve onako okolo naokolo, pa se tješim da to nije to, to mi treba samo da bi mogla prezentirati i pokazati što sve radim. 
Obično je sebi najteže nešto priznati, ali svi dođemo do zida i dalje više nemamo kud. Pogledamo istini u oči i kažemo: DA IMAM NOVI HOBI - FOTOGRAFIJA.

Jesam li sam sigurna? O da, uvijek. 

Sad je trenutak da  se vratimo na početak priče. Kuća nam nije tijesna, jer jedno čeljade ima puno hobija i obično nije baš previše doma, pa ostali imaju dovoljno mjesta i nemaju potrebe biti bijesni. Djeca su velika i samostalna, mužu za sreću treba samo sretna i zadovoljna žena (koja ima gomilu hobija) i riješili smo svu organizaciju.
TV dođe na red u neke kasnije i sitnije sati (taman završe svi dnevnici i turske sapunice), a sa vremenom se borim, dok jedan ne odustane. A svi kažu da sam prilično tvrdoglava pa ćemo vidjeti kako će ta borba završiti. 

Da se uvjerite da ne pričam u prazno,  nekoliko slika (najnovijih) u nastavku, a ostatak možete vidjeti na Instagramu, FB profilu, a od danas i na novoj stranici  Discover the photo












Nema komentara:

Objavi komentar