Pretraži ovaj blog

nedjelja, 11. listopada 2015.

Žensko poduzetništvo

U zadnje vrijeme sve češće čitam o ženskom poduzetništvu i o tome kako se žene treba poticati na samozapošljavanje i poduzetništvo. Moje mišljenje je da se treba poticati na poduzetništvo sve koji imaju dovoljno znanja, ideja i hrabrosti, bez obzira na spol. Kako mama sada već dvije velike djevojke, nadam se da ćemo u nekoj skoroj budućnosti prestati dijeliti poslove na muške ili ženske. Svi koji me poznaju dulje od jednog mjeseca znaju koliko su mi  draža lemilica i kliješta, od kuhača i lonaca (što ne znači da ne znam kuhati, znam, ali baš i ne volim).

Unatoč tom mom mišljenju, stvarnost me s vremena na vrijeme pokušava uvjeriti u suprotno.
Možda i ima nečega drugačijeg u ženskom poduzetništu. Iako, navodno, više pričamo treba nam manje riječi da se dogovorimo, manje vremena da nešto zajedno napravimo.
Najnoviji primjer, a ovo govorim iz prvog lica jednine, jer i sama sudjelujem u njemu, je priča oko Klupka i drage Sanje Mehić koja nastavlja priču o ženskom poduzetništvu.

Klupko, za one koji još ne znaju je maleni dućan u Zagrebu, Ilica 200a, koji prodaje pozamenteriju, pribor za ručni rad, vune, konce, pribor za izradu čipke na batiće, održavaju radionice ručnih radova i još mnogo toga.

I tu priča o ženskom poduzetništvu ne bi bila posebno interesantna (niti bitno različita od mnogo drugih sličnih, jer svi tražimo svoje mjesto pod suncem, ili barem mjesto ispod kišobrana kada pada kiša), ali........

Sanja je oko svog Klupka okupila malu grupu nas pripadnica "ženskog poduzetništva" koje će se sjajno nadopunjavati u svojim vizijama i proizvodima, pa ću nas danas u kratko i predstaviti.

Andreja Štetić sa svojom tvrtkom AMARSEN  d.o.o. uspješno kroči poduzetničkim vodama od 1994. g. i kako sama kaže: "S ljubavlju dizajniramo i proizvodimo pletenu odjeću i modne dodatke za bebe, djecu i odrasle u malim serijama." Ana-Marija Mužević je poduzetnica sa najmanji poduzetničkim stažem. Njena KREATIVNA OVČICA j.d.o.o. postoji tek nekoliko mjeseci, ali njezino iskustvo u ručnoj izradi dječje odjeće, modnih dodataka i igračaka je mnogo duža.

Mene posjetioci ovog bloga Otkriveno blago već dobro poznaju, pa neću puno pisati o sebi, (to je uvijek najteže) već ću samo staviti par najnovijih slika.


Sanja Mehić je vlasnica Klupka, Ilica 200a  malenoga dućana koji će u utorak 13.10.2015 otvoriti svoja vrata nakon kratkog, ali slatkog preuređenja. Ona je glavni "krivac" za ovo okupljanje ženskog poduzetništva na jednom mjestu. Sanja je odlučila proširiti svoj asortiman, i u par dana smo dogovorili suradnju, sa kojom ćemo, vjerujem, svi biti zadovoljni.
Od slijedećeg tjedna Klupko nije samo mjesto gdje možete kupiti vunu, zatvarače, konce ili skratiti hlače, već postaje i mjesto za one koji žele kupiti zanimljiv unikatni poklon (sebi ili nekoj dragoj osobi).

Nadam se da ćete u mnoštvu naših maštovitih, šarenih, originalnih i druačijih stvari uvijek naći nešto za sebe, zato zapamtite adresu Klupka i svratite.

Veselimo sa vašoj posjeti Klupku. Za sve vas koji niste u Zagrebu, u izradi je web stranica (izrađuje je još jedna ženska poduzetnica Grafička kocka j.d.o.o.).