Pretraži ovaj blog

nedjelja, 22. ožujka 2015.

Ljetne pletene haljine

Proljeće nam je stiglo, a to znači samo jedno - ljeto je pred vratima. Godinama već iz zimskih kaputa i čizama ulazimo ravno u ljetne haljinice i sandale.

Da bi bili spremni na vrijeme  i da nas ljeto ne zatekne nespremne pripreme trebaju početi na vrijeme.

Pletenje je ponovo in.

Više se pletenje ne povezuje sa našim bakama i nečime što je vrijeme davno pregazilo, već je to ponovo vještina koja je na cijeni i, vjerujem, uz malo više truda oko prezentacije toga što se sve može napraviti  nas koji to znamo raditi, cijenit će se još i više.

Oni koji ne znaju i nemaju afiniteta prema pletenju uvijek mogu naći svoj unikatni primjerak kod nekog od nas koji se profesionalno bavimo time, a oni koji se žele sami okušati u pletenju ima načina da to nauče.

Danas uz sva čuda tehnike da bi se nešto naučilo potrebno je samo dobra volja. Pribor (što se tiče pletenja to je minimalna investicija, samo pleteće igle) i materijal (ako prediva i boje koju želite nama u vašem omiljenom dućanu naći ćete nešto u nekomod web shopova).
Jedan novi i vrlo zanimljiv je svakako i Igla i kukica
Učiti se može na više načina. Možda netko vaš poznati zna kako se to radi i voljan vam je pokazati, You Tube je nepresušan izvor, izbor literature je zadovoljavajući, ali meni najdraži način učenja nečega novog su uvijek radionice i tečajevi koji se održavaju uživo, gdje se uvijek može doznati ono nešto više.
 Uz to uvijek dobijete i onaj veliki plus i dodatak koji nije nigdje napisan u programu tečaja.
 Dobit ćete nove prijatelje koji će trajati puno duže od tečaja na koji ste išli.
U Zagrebu jedno od takvih mjesta gdje možete naučiti, između ostaloga, i plesti je svakako Klupko.